Προστασία από hackers και κακόβουλο λογισμικό

Πολλά site έχουν πέσει θύματα hacking και οι διαχειριστές τους ή οι ιδιοκτήτες τους μπορεί να μην το γνωρίζουν.

Από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν 3 διαφορετικά ήδη hacking.

 1. Κατέβασμα του ιστότοπού σας και ανέβασμα μιας ιστοσελίδας με ένα μήνυμα από τους hackers.
  Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στον ιστότοπό σας, μιας και δεν λειτουργεί. Οι επισκέπτες σας χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον ιστότοπό σας. Το μόνο καλό είναι ότι μπορείτε να καταλάβετε αμέσως ότι το site σας έχει επηρεαστεί από κακόβουλο λογισμικό και θα κάνετε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και προστασίας του.
 2. Ενσωμάτωση στο δικό σας ιστότοπο, ενός άλλου ιστότοπου που σκοπό έχει να εξαπατήσει τους επισκέπτες του.
  Σε αυτή την περίπτωση ο δικός σας ιστότοπος μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται κανονικά και οι επισκέπτες του δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Το κακό είναι ότι το καταλαβαίνουν οι μηχανές αναζήτησης και θα βάλουν το site σας στη λίστα με τις επηρεασμένες ιστοσελίδες με κακόβουλο λογισμικό.
 3. Κακόβουλο λογισμικό στέλνει spam email από το server σας.
  Και πάλι αυτό μπορεί να μην έχει κάποια επίπτωση στο δικό σας ιστότοπο αλλά να έχει αντίκτυπο στην υπόληψη του server που σας φιλοξενεί. Μπορεί να μπει στις blacklist των μεγάλων email providers όπως το gmail και το yahoo mail. Το αποτέλεσμα μελλοντικά όλα τα email σας να πηγαίνουν στα spam του παραλήπτη.

H Webinfinity προσφέρει ένα υψηλό πακέτο ασφάλειας στους πελάτες της, για να μειώσει τις πιθανότητες εισβολής κακόβουλου κώδικά στο ελάχιστο.

 1. Αναβαθμίζουμε το λογισμικό του ιστότοπου στην τελευταία έκδοση.
 2. Συνδέουμε τον ιστότοπό σας με την υπηρεσία Webmaster Tools – Search Console της Google το οποίο ειδοποιεί για την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού.
 3. Ο Hosting Server ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ιστότοπο για ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού.
 4. Χρησιμοποιούμε το Akeeba Admin Tools website application firewall (WAF), για τον συνεχή έλεγχο και παρακολούθηση κακόβουλης δραστηριότητας και προσπαθειών επηρεασμού του ιστότοπου (σε μελλοντικό μας άρθρο θα αναλύσουμε τη λειτουργία του). Επίσης παρέχει εργαλεία προστασίας από hackers και malware.
 5. Δυνατότητα σύνδεσης του site σε ανεξάρτητο Website Application Firewall που εξασφαλίζει την μέγιστη προστασία για τον ιστότοπό σας. Οποιοδήποτε αίτημα εξυπηρέτησης, φιλτράρετε πρώτα από εξειδικευμένους servers με ειδικό λογισμικό, πριν φτάσει ακόμα στο δικό σας server.
 6. Έχουμε τεχνογνωσία και τα απαραίτητα εργαλεία για τον εντοπισμό και αφαίρεση κακόβουλου κώδικα malwareσε ένα επηρεασμένο ιστότοπο.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν πιστεύεται ότι το site σας περιέχει κακόβουλο λογισμικό και θα κάνουμε ένα δωρεάν έλεγχο.